Dovleceii umpluti sunt o mancare pe baza de legume foarte potrivita in zilele calde de vara, cand consumam mancaruri mai usoare. Dovleceii nu trebuie sa fie umpluti de fiecare data cu carne.
Se spala bine zucchini si se taie o felie din ei.se goleste interiorul cu o lingurita si se presara putina sare.
Se toaca marunt ceapa, usturoiul, maslinele si partea taiata din zucchini.eu le-am tocat pe toate in robot. Se pun apoi la calit in 1-2 linguri unt. Se taie rosiile cubulete si se adauga peste. Cand legumele s-au muiat se ia tigaia de pe foc si se pune sare, piper si parmesanul. Se adauga verdeata tocata.
Se pun in tava zucchini si se umplu cu ajutorul unei lingurite. Se taie mozzarella felii si se pun peste legume. Se toarna supa in tava.
Se pun la cuptorul preincalzit 20-25 min la 180grade, până când dovleceii sunt fragezi și ușor rumeniți. Dacă dorești ca suprafața dovleceilor să fie mai crocantă, poți adăuga câteva minute suplimentare de coacere.
Servește dovleceii umpluți fără carne ca atare sau cu o salată proaspătă alături. Poftă bună!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii