Paste cu ciuperci si masline

Se curata ciupercile, se spala si se taie cubulete.Se curata usturoiul, se spala si se toaca. Se pune o oala cu apa si sare la fiert, la foc potrivit.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Paste cu ciuperci si masline

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci
  • 400 gr paste
  • 5 catei de usturoi
  • 100 gr masline negre feliate
  • o legatura de patrunjel proaspat
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • putin condiment Delikat

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se spala si se taie cubulete.Se curata usturoiul, se spala si se toaca. Se pune o oala cu apa si sare la fiert, la foc potrivit. Cand apa clocoteste, se adauga pastele si se amesteca din cand in cand pana sunt moi si fierte. Intr-o tigaie mare se pune uleiul la incins, la foc mic, se adauga usturoiul si cand s-a rumenit, se pun ciupercile impreuna cu sare si piper, dupa gust, si se lasa la calit pana se inmoaie. Apoi se adauga maslinele si se mai lasa pe foc circa 10-15 minute. Patrunjelul verde se spala, se toaca, se presara in tigaie si se stinge focul. Daca e nevoie se mai completeaza cu sare, piper si condiment Delikat. Pastele se scurg de apa intr-o strecuratoare, se spala sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un vas mare se amesteca ciupercile cu pastele.


Se servesc calde, ca atare.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori