Aglio, olio e peperoncino altfel este o varianta de post a clasicei retete de paste cu usturoi si ulei.
1. Se pun pastele la fiert cu sare si 1 lingura ulei de masline circa 8 minute.
Intre timp...
2. Se spala si taie leurda, usturoiul proaspat si ardeiul iute supa preferinta
3. Intr-o tigaie se pune la sotat cu o lingura de ulei de masline si un pic de apa leurda, usturoiul frunze si ardeiul iute (aprox 3 minute), apoi se adauga rosiile si se mai lasa inca 3 minute. Se adauga sare, piper si curcuma dupa gust.
4. Se face un sos la rece din sos de rosii si harisa.
Pana acum au fiert si pastele...
5. Se strecoara pastele si se clatesc cu apa rece.
6. Se pune peste ele sosul rece si se amesteca.
7. Se adauga si sosul cu leurda si rosii.
8. Se orneaza cu busuioc proaspat.
Pofta Mare!
Pastele aglio, olio e peperoncino se servesc calde, ornate cu busuioc.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii