Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute rosu

Scoateti buchetelele de la broccoli, apoi taiati, curatati si tocati marunt tulpinile. Intr-o tigaie, prajiti usturoiul tocat marunt, ansoa, ardeii i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 capatani de broccoli
  • 1 catel mare de usturoi
  • 15 fileuri de ansoa
  • 2 - 3 ardei iuti rosii
  • ulei de masline
  • 450 gr farfalle uscate
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 100 gr seminte de pin

Mod de preparare

Scoateti buchetelele de la broccoli, apoi taiati, curatati si tocati marunt tulpinile. Intr-o tigaie, prajiti usturoiul tocat marunt, ansoa, ardeii iuti maruntiti si broccoli, la foc foarte mic, in cateva linguri de ulei de masline, timp de 15 minute, cu capacul pus. Adaugati putina apa daca e nevoie. Intre timp, daca vreti, puteti zdrobi cateva dintre buchetelele de broccoli pentru a obtine un sos de consistenta unui piure cu bucati mai mari. Asezonati dupa gust. Fierbeti pastele farfalle in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente".


Amestecati pastele

scurse cu sosul, adaugand putin din zeama in care au fiert, daca e

cazul si presarati semintele de pin chiar inainte de servire. Alte retete:

Ravioli cu ciuperci si sos de smantana

Placinta cu dovleac

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori