Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute rosu

Scoateti buchetelele de la broccoli, apoi taiati, curatati si tocati marunt tulpinile. Intr-o tigaie, prajiti usturoiul tocat marunt, ansoa, ardeii i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 capatani de broccoli
  • 1 catel mare de usturoi
  • 15 fileuri de ansoa
  • 2 - 3 ardei iuti rosii
  • ulei de masline
  • 450 gr farfalle uscate
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 100 gr seminte de pin

Mod de preparare

Scoateti buchetelele de la broccoli, apoi taiati, curatati si tocati marunt tulpinile. Intr-o tigaie, prajiti usturoiul tocat marunt, ansoa, ardeii iuti maruntiti si broccoli, la foc foarte mic, in cateva linguri de ulei de masline, timp de 15 minute, cu capacul pus. Adaugati putina apa daca e nevoie. Intre timp, daca vreti, puteti zdrobi cateva dintre buchetelele de broccoli pentru a obtine un sos de consistenta unui piure cu bucati mai mari. Asezonati dupa gust. Fierbeti pastele farfalle in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente".


Amestecati pastele

scurse cu sosul, adaugand putin din zeama in care au fiert, daca e

cazul si presarati semintele de pin chiar inainte de servire. Alte retete:

Ravioli cu ciuperci si sos de smantana

Placinta cu dovleac

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci