Intr-un vas emailat se pun 4 l de apa la fiert. Pentru persoanele cu gusturi aparte se poate adauga o lingurita de Vegeta. Inainte sa fiarba apa,se a
Intr-un vas emailat se pun 4 l de apa la fiert. Pentru persoanele cu gusturi aparte se poate adauga o lingurita de Vegeta.
Inainte sa fiarba apa,se adauga la 2 oua o lingurita de sare, 1 lingura ulei si se freaca cu lingura de lemn pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga 240 ml apa, 400 g faina si se freaca pana aluatul devine neted, fara cocoloase. Daca este prea dens, se mai adauga apa. Daca ouale sunt mai mari ca de obicei, se adauga doar 220 ml apa.
Aluatul este corespunzator, cand nu curge de pe planseta de lucru. Atunci se ia un polonic de aluat, se introduce in apa fiarta, se scoate pe mijlocul plansetei ( fiind vorba de o planseta cu coada) si se taie rapid cu lama unui cutit umezita des si galustele obtinute prin taiere se pun la fiert.
Se incepe taierea aluatului din margine, cate o fasie de latimea unui deget din care se croiesc cu cutitul galuste inguste si de planseta se lasa sa alunece in oala de fiert, se continua pana la terminarea materiei prime.
Se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
Dupa ce se formeaza galustele, se lasa la fiert cca 5 minute pana ies la suprafata si se inmoaie. Gustandu-le, se apreciaza cand sunt gata, se scot in strecuratoare, se clatesc cu apa calda, se scurg, se amesteca cu 2 linguri de ulei fierbinte.
Se servesc ca garnitura sau condimentate.
Se pastreaza la frigider.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Rulada de miel cu spanac
Mancare de mazare cu pui
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieTortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...
Tort cu nuci si mere caramelizateCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcSe bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...
Briose cu cacaoAceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!
Ciorba de porc cu legumeCa idee am pornit de la tortul...
Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortateReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii