Intr-un vas emailat se pun 4 l de apa la fiert. Pentru persoanele cu gusturi aparte se poate adauga o lingurita de Vegeta. Inainte sa fiarba apa,se a
Intr-un vas emailat se pun 4 l de apa la fiert. Pentru persoanele cu gusturi aparte se poate adauga o lingurita de Vegeta.
Inainte sa fiarba apa,se adauga la 2 oua o lingurita de sare, 1 lingura ulei si se freaca cu lingura de lemn pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga 240 ml apa, 400 g faina si se freaca pana aluatul devine neted, fara cocoloase. Daca este prea dens, se mai adauga apa. Daca ouale sunt mai mari ca de obicei, se adauga doar 220 ml apa.
Aluatul este corespunzator, cand nu curge de pe planseta de lucru. Atunci se ia un polonic de aluat, se introduce in apa fiarta, se scoate pe mijlocul plansetei ( fiind vorba de o planseta cu coada) si se taie rapid cu lama unui cutit umezita des si galustele obtinute prin taiere se pun la fiert.
Se incepe taierea aluatului din margine, cate o fasie de latimea unui deget din care se croiesc cu cutitul galuste inguste si de planseta se lasa sa alunece in oala de fiert, se continua pana la terminarea materiei prime.
Se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
Dupa ce se formeaza galustele, se lasa la fiert cca 5 minute pana ies la suprafata si se inmoaie. Gustandu-le, se apreciaza cand sunt gata, se scot in strecuratoare, se clatesc cu apa calda, se scurg, se amesteca cu 2 linguri de ulei fierbinte.
Se servesc ca garnitura sau condimentate.
Se pastreaza la frigider.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Rulada de miel cu spanac
Mancare de mazare cu pui
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtEste prima data cand fac si va pot spune ca este un deliciu!
Lasagna cu carne tocataGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii