Galuste

Intr-un vas emailat se pun 4 l de apa la fiert. Pentru persoanele cu gusturi aparte se poate adauga o lingurita de Vegeta. Inainte sa fiarba apa,se a

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de vegeta
  • 1 lingura de ulei
  • 400 g faina

Mod de preparare

Intr-un vas emailat se pun 4 l de apa la fiert. Pentru persoanele cu gusturi aparte se poate adauga o lingurita de Vegeta.

Inainte sa fiarba apa,se adauga la 2 oua o lingurita de sare, 1 lingura ulei si se freaca cu lingura de lemn pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga 240 ml apa, 400 g faina si se freaca pana aluatul devine neted, fara cocoloase. Daca este prea dens, se mai adauga apa. Daca ouale sunt mai mari ca de obicei, se adauga doar 220 ml apa.

Aluatul este corespunzator, cand nu curge de pe planseta de lucru. Atunci se ia un polonic de aluat, se introduce in apa fiarta, se scoate pe mijlocul plansetei ( fiind vorba de o planseta cu coada) si se taie rapid cu lama unui cutit umezita des si galustele obtinute prin taiere se pun la fiert.

Se incepe taierea aluatului din margine, cate o fasie de latimea unui deget din care se croiesc cu cutitul galuste inguste si de planseta se lasa sa alunece in oala de fiert, se continua pana la terminarea materiei prime.

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

Dupa ce se formeaza galustele, se lasa la fiert cca 5 minute pana ies la suprafata si se inmoaie. Gustandu-le, se apreciaza cand sunt gata, se scot in strecuratoare, se clatesc cu apa calda, se scurg, se amesteca cu 2 linguri de ulei fierbinte.

Se servesc ca garnitura sau condimentate.

Se pastreaza la frigider.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Rulada de miel cu spanac

Mancare de mazare cu pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
1
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
3
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
4
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
5
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii