Gnocchi di zucca (dovleac) con burro e salvia

Se taie felii dovleacul si se pune intr-o tava la copt in cuptor. Dupa ce s-a copt se curata coaja si se macina fin. Pe o masa de lucru se pune un pic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr dovleac
  • aproximativ 300 gr faina
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri parmezan
  • patrunjel verde dupa placere
  • un pic de nucsoara
  • Pentru sos: 150 gr unt (burro)
  • 10 frunzulite salvie
  • 3 linguri parmezan

Mod de preparare

Se taie felii dovleacul si se pune intr-o tava la copt in cuptor. Dupa ce s-a copt se curata coaja si se macina fin. Pe o masa de lucru se pune un pic de faina se adauga dovleacul si celelalte ingrediente si se framanta bine adaugand cate putina faina. Aluatul trebuie sa rezulte de densitatea justa, nici prea moale nici prea tare. Aluatul se taie felii de 3 cm grosime, apoi acestea se taie in felii tot de 3 cm grosime, presarand un pic de faina daca este necesar. Bastonasele se ruleaza cu amandoua mainile, delicat, pina se formeaza bastonase cilindrice de diametru 2,5 cm. Taiati-le cu un cutit la 2 cm. Se pune la fiert o oala mare cu apa, putina sare si un pic de ulei. Intr-o tigaie se pune untul la topit se adauga salvia si se prajeste citeva minute. Intre timp se fierb gnocchi punandu-i la fiert pana plutesc + inca 1 minut la foc inalt. Cu o spumiera se scot si se adauga in farfurii, se presara cu parmezan si sosul cu unt si salvie foarte fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci