Gnocchi Mac&Chesse

''Gnocchi Mac&Chesse'', o gustare delicioasa de vacanta pe care am dus-o la rangul de vedeta, deoarece ne place la nebunie si o pregatim ori de cate ori avem ocazia. Din punctul meu de vedere, este reteta de vacanta perfecta ! Enjoy!

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi Mac&Chesse

Ingrediente

  • 300 gr. paste Gnocchi
  • 200 gr. cascaval
  • 100 gr. mozzarella
  • 300 gr. piept de pui
  • 100 gr. boabe de porumb
  • 150 gr. rosii cherry
  • 1 broccoli potrivit
  • 100 ml. lapte
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lingurite de capere
  • 1 lingura pasta de ardei
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • verdeata pentru decor

Mod de preparare

1.Condimentam pieptul de pui cu sare, piper si il punem la prajit, la foc mic, intr-o tigaie in care am pus putin ulei de masline.Cand este gata il scoatem si il taiem in cuburi potrivit de mari.Il punem deoparte.

2.In uleiul ramas adaugam catelul de usturoi zdrobit.Il lasam cateva secunde, dupa care punem rosiile cherry si pasta de ardei.Calim totul impreuna 1-2 minute, apoi luam tigaia de pe foc si o punem deoparte.

3.Intr-o craticioara punem apa la fiert cu sare.Cand fierbe, punem broccoli desfacut in buchetele mai mici.Il lasam sa fiarba la foc potrivit pana este patruns, dupa care il strecuram si il dam sub jet de apa rece.Il punem deoparte.

4.Intr-o oala punem apa cu sare, o punem pe foc si o aducem la fierbere.Punem pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care le strecuram bine.

5.Intr-o tigaie mai mare, punem putin ulei de masline, pieptul de pui, buchetelele de broccoli, boabele de proumb, pastele, caperele, usturoiul si rosiile din tigaie, sare si piper dupa gust.Le infierbantam foarte bine amestecand usor, apoi luam tigaia de pe foc.

6.Cat timp amestecul este fierbinte, punem in tigaie jumatate din cascavalul ras, mozzarella taiata cubulete marunte si amestecam totul usor.

7.Punem in forme ceramice, sau vase ramekin compozitia de paste, presaram deasupra restul de cascaval ras, aseazam formele intr-o tava mai mare si dam tava la cuptor, la foc iute pana se topeste branza.

8.Servim gnocchi Mac&Chesse fierbinti, direct din forme, decorate cu patranjel verde.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Prajitura foaie peste foaie
5
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie