Gnoki gratinati

Gnoki gratinati este o mancare de paste cu cascaval delicioasa. Ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Laptele se fierbe si se raceste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • faina - 200 g
  • cascaval - 100 g
  • lapte - 400 ml
  • oua - 3 bucati
  • ulei - 50 ml
  • pesmet - 30 g
  • margarina - 100 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Gnoki gratinati este o mancare de paste cu cascaval delicioasa. Ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Laptele se fierbe si se raceste. intr-un vas se fierb cca 200 ml lapte cu sare si ulei. Cand da in clocot se adauga 100 g faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se retrage vasul de pe foc, se raceste putin, se adauga 2 oua si se amesteca bine. Din aceasta compozitie se formeaza batoane de cca 3 cm lungime, care se fierb intr-un vas cu apa clocotita si sare cca 15 minute. Se prepara un sos alb din 75 g margarina, faina si lapte, la care se adauga un ou si sare. Acest sos se amesteca cu 75 g cascaval ras si gnoki. Compozitia obtinuta se aseaza in tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Deasupra se presara cascaval ras si se gratineaza la cuptor.

Gnoki gratinat se serveste cald, taiat dreptunghiular.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori