Lasagna cu parmezan

Pentru aceasta reteta de lasagna aveti nevoie de foi de lasagna, carne tocata de vita, rosii, verdeata, suc de rosii si parmezan.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 3-4 lingurite ulei de masline
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 1 galbenus
  • sare
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • Pentru sos:
  • 300 ml suc de rosii
  • 1-2 linguri pasta de masline
  • usturoi
  • 50 gr unt
  • 100 gr parmezan

Mod de preparare

Se fierb in apa cu sare si ulei, foile de lasagna. Separat se caleste ceapa in ulei fierbinte, apoi se adauga carnea tocata de vita, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc. Se lasa la racit, dupa care se adauga galbenusul de ou si se amesteca bine. Se unge o tava cu unt si se aranjeaza primul strat de foi. Se pune carnea, apoi din nou un strat de foi, iar carnea si tot asa pana se acopera cu ultimul rand de foi. Separat se prepara sosul din pasta de masline si sucul de rosii, se condimenteaza cu sare si piper, cimbru, busuioc si usturoi marinat. Se introduce tava in cuptor si se lasa la rumenit.


Se serveste cu parmezan ras si frunze de busuioc proaspat.

Alte retete culinare:

Iahnie de fasole

Placinta cu carne

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide