Lasagna cu parmezan

Pentru aceasta reteta de lasagna aveti nevoie de foi de lasagna, carne tocata de vita, rosii, verdeata, suc de rosii si parmezan.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 3-4 lingurite ulei de masline
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 1 galbenus
  • sare
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • Pentru sos:
  • 300 ml suc de rosii
  • 1-2 linguri pasta de masline
  • usturoi
  • 50 gr unt
  • 100 gr parmezan

Mod de preparare

Se fierb in apa cu sare si ulei, foile de lasagna. Separat se caleste ceapa in ulei fierbinte, apoi se adauga carnea tocata de vita, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc. Se lasa la racit, dupa care se adauga galbenusul de ou si se amesteca bine. Se unge o tava cu unt si se aranjeaza primul strat de foi. Se pune carnea, apoi din nou un strat de foi, iar carnea si tot asa pana se acopera cu ultimul rand de foi. Separat se prepara sosul din pasta de masline si sucul de rosii, se condimenteaza cu sare si piper, cimbru, busuioc si usturoi marinat. Se introduce tava in cuptor si se lasa la rumenit.


Se serveste cu parmezan ras si frunze de busuioc proaspat.

Alte retete culinare:

Iahnie de fasole

Placinta cu carne

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci