Lasagna cu sos de carne

Sosul bechamel: se pune margarina in vas pe foc si cand se topeste se adauga faina, apoi laptele treptat si se ia de pe foc. Cat este fierbinte, se ad

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • foi de lasagna
  • sos bechamel si sos de carne
  • cascaval
  • Sos bechamel: 250 g margarina
  • 3 l lapte si faina cm 1 kg
  • Sos de carne: 500 g carne de vita si 500 g carne de porc
  • 1 kg rosii
  • un pahar de vin sau apa
  • sare si piper
  • ceapa
  • Foi lasagna: 1 kg faina
  • apa si sare si 6 oua

Mod de preparare

Sosul bechamel: se pune margarina in vas pe foc si cand se topeste se adauga faina, apoi laptele treptat si se ia de pe foc. Cat este fierbinte, se adauga si cascavalul si putina smantana si sare.

Sosul de carne: se caleste putin ceapa si apoi se adauga carnea bucatele mici sau data prin masina de tocat carne si se lasa la inabusit cateva minute amestecand mereu. Dupa aceea se pune apa sau vinul, dupa preferinta, si se lasa pana se evapora. Dupa toate astea, se pun rosiile taiate si decojite si se lasa 3 ore la inabusit bine. La nevoie se mai adauga si cate putina apa si sare si piper.

Foile de lassagna: se amesteca ouale cu faina, sarea si apa in cantitate ma mica pana devine ca o pasta ce se poate intinde si se lasa timp de 10 minute, dupa care formati vreo 8-9 cocolosi care reprezinta foile de lassagna. Se intind cu facaletul foarte subtiri cam de 1 mm si apoi se fierb, cam 3-4 minute in apa cu sare si putin ulei. Se pun direct in apa rece pentru 2 minute si se lasa la scurs pana se termina toate de fiert. Daca nu se pot face prea mari, cat este tava, se pot face si din cate 2-3 bucati.

Ansamblarea: se pun pe fundul tavii 3 linguri de sos de rosii si se incepe cu o foaie de lasagna, sos de rosii in amestec cu sos bechamel, cascaval si tot asa mai departe pana se terminati cu o foaie de lasagna. Deasupra se pune doar sos bechamel si cascaval ras din abundenta.

Se tine cam 15-20 de minute la cuptor incins in prealabil. Este gata cand devine rumena si aurie.
Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc