Lasagna cu sos ragu si ciuperci

Lasagna cu sos ragu si ciuperci este o reteta simpla si delicioasa pentru care aveti nevoie de carne tocata, legume si aluat de lasagna.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu sos ragu si ciuperci

Ingrediente

  • 1 pachet foi lasagna cumparate sau de casa (cca 20 de foi)
  • 10 felii branza topita
  • 200 g bacon sau kaiser
  • 3 oua
  • 500ml smantana lichida
  • 300 g cascaval
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • Sos ragu:
  • 1 kg carne tocata (vita
  • porc sau amestec)
  • 1 l suc de rosii
  • 500ml vin rosu
  • 2 cepe mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sos de ciuperci:
  • 300 g ciuperci proapspete
  • 2 cepe mari-200g
  • 2 morcovi-200g
  • 500 ml suc de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Lasagna cu sos ragu si ciuperci este o reteta simpla si delicioasa. Prima data trebuie sa pregatim sosul ragu.
Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam vinul,dam focul mare pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam sucul de rosii,sare,piper si foile de dafin.
Acoperim si lasam la foc mic cca 60 minute sau pana devine un sos mai gros.

Sos de ciupeci:

Ciupercile si ceapa le taiem felii subtiri ,iar morcovul il dam prin razatoarea mica.Punem totul intr-un vas pe foc cu un pic de ulei si le sotam cca 5 min.Adaugam sare,piper,sucul de rosii,acoperim si lasam la foc potrivit cca 15 min.

Baconul il taiem feliute subtiri si cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Intr-o tava(a mea are 25X40 si h:10cm) turnam 1-2 polonice de ragu, apoi punem foile de lasagna una langa alta pe toata suprafata tavii,adaugam 1/4 din ragu sau cat sa le acopere. Punem peste ragu bucatele rupte de branza topita,bacon si presaram o mana de cascaval,punem un alt rand de foi, adaugam sosul de ciuperci, bucatele de branza topita, bacon, cascaval, foi, sos ragu, iar branza topita, bacon si cascaval, foi, iar deasupra turnam un amestec din smantana,oua si cascavalul ramas.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute sau pana se rumeneste deasupra.


Puteti pune intre straturi in loc de sosul de ciuperci felii de vinete subtiri prajite (o vanata potrivita) sau puteti face numai cu sosul de ciuperci pentru a o transforma intr-o mancare de post.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retete a la Miki.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Ficat de curcan cu ceapa
1
Mancaruri cu carne

Ficat de curcan cu ceapa

Ficatul de curcan cu ceapa este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta reteta cu ficatei aveti nevoie de ficat de curcan,...

Ficat de curcan cu ceapa
Chec din albusuri
2
Checuri

Chec din albusuri

Chec din albusuri este o reteta de chec simplu si ieftin, un chec pufos, delicios, usor de facut.

Chec din albusuri
Burek cu branza sarata
3
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
5
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Parteneri
Mancare mexicana de pui
Bucataras.RO

Mancare mexicana de pui

O reteta mexicana rapida si gustoasa, o gasim si in compozitia pentru fajita. Aroma este interesanta, combinatia este buna:...

Mancare mexicana de pui
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate