Lasagne cu sos de rosii si carne

Ceapa se toaca fin si se pune intr-o cratita la calit in ulei.S e adauga carnea si se calesc impreuna circa 5 minute. Rosiile se oparesc, se curata de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • foi de lasagne din comert
  • carne tocata fara grasime-250g
  • 5-6 rosii potrivite
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc proaspat sau uscat
  • unt sau ulei de masline (in lipsa se poate folosi margarina sau ulei de floarea soarelui)
  • doua linguri de faina
  • doua cani de lapte
  • cascaval ras

Mod de preparare

Ceapa se toaca fin si se pune intr-o cratita la calit in ulei.S e adauga carnea si se calesc impreuna circa 5 minute. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se toaca marunt, se adauga peste carne, se condimenteaza, se acopera si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind sosul este aproape fiert se adauga busuiocul. In acest timp se prepara sosul bechamel din doua linnguri de unt, faina, lapte. Se condimenteaza cu sare si piper. Foile de lasagne se oparesc in apa fiarta citeva minute - 2-3. Se asaza intr-o tava mai mica unsa cu unt un strat de foi, se pune un strat de sos de carne, un strat de sos bechamel si se continua astfel pina se pun 4-5 straturi de foi. Deasupra se pune un strat de sos bechamel peste care se presara cascaval ras si se da la cuptor timp de 20 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc