Linguini cu creveti

Se pune apa la fiert pentru paste. In apa punem cateva picaturi de ulei si sare. Pastele se vor fierbe al dente. Cat timp fierbe apa, pregatim sosul p

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g de linguini
  • apa cu sare
  • ulei de masline
  • 2 cepe mici
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml zeama de legume sau de peste
  • 200 ml smantana
  • 300 g creveti decorticati
  • 1 ardei iute
  • cateva frunze de tarhon si patrunjel
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se pune apa la fiert pentru paste. In apa punem cateva picaturi de ulei si sare. Pastele se vor fierbe al dente. Cat timp fierbe apa, pregatim sosul pentru linguine. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc usor in uleiul incins. Se adauga vinul alb, zeama de lamaie, zeama de carne si smantana si se da in clocot pana scade putin. Sosul se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga apoi pastele si crevetii. Se amesteca totul cu verdeata tocata si se mai condimenteaza dupa gust.
Se serveste ornat cu verdeata si cu un pahar rece de vin alb.

Alte retete recomandate:

Ardei umpluti

Zacusca de ciuperci

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori