Drojdia se inmoie in putin lapte (indulcit in prealabil), apoi se amesteca in acelasi timp cu faina, smantana, sarea si laptele. Intai doar ½ litru
Drojdia se inmoie in putin lapte (indulcit in prealabil), apoi se amesteca in acelasi timp cu faina, smantana, sarea si laptele. Intai doar ½ litru, apoi daca mai trebuie, mai punem. Se framanta bine, se poate cu mana, cu spirala de framantat, sa fie un aluat mai moale, darn u foarte moale. Se pune in frigider pentru aprox. 2 ore, apoi se poate praji in ulei incins. In prigider poate sta si 1 saptamana, cruda, si putem praji doar ata cat mancam. Se poate asezona, dupa gust, cu usturoi, smantana, punand cascaval ras.
Daca intr-o portie de aluat punem varza murata, placinta va fi mai variata.
Alte retete recomandate
Placinta cu branza
Placinta de spanac
placinta cu spanac si branza
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii