Macaroane cu branza la cuptor

Pentru macaroane cu branza la cuptor se fierb 3 l apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul macaroanelor, rupte sau nu in bucati, dupa dorinta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g macaroane
  • 100 g branza rasa
  • 50 g unt proaspat
  • sare.

Mod de preparare

Pentru macaroane cu branza la cuptor se fierb 3 l apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul macaroanelor, rupte sau nu in bucati, dupa dorinta. Indata ce incep din nou sa fiarba se dau la o parte, pe foc mai mic, si se tin sa clocoteasca incet. Macaroanele nu trebuie lasate sa fiarba prea mult si nici la foc mare, deoarece se sfarama si devin cleioase. Se scurg bine de apa prin strecuratoarea speciala, cu gauri mari si se limpezesc cu apa rece. Se pun intr-o forma rezistenta la foc, unsa cu unt. Se presara deasupra branza rasa amestecata cu putin pesmet si cateva bucatele de unt proaspat. Se dau la cuptor la foc iute, se tin cateva minute, pana ce se rumenesc deasupra.


Macaroanele la cuptor se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc