Macaroane cu carne la cuptor

Pune macarooanele la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline. Cat timp acestea fierb pune ceapa taiata fin cu usturoiul pisat la calit in ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr macaroane
  • 400 gr pulpa de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 200 gr smantana
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 linguri rosii in bulion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pune macarooanele la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline. Cat timp acestea fierb pune ceapa taiata fin cu usturoiul pisat la calit in ulei. Adauga carnea tocata, sareaza, pipereaza si condimenteaza cu busuioc dupa gust. Toarna putin apa ca sa fiarba bine carnea, iar la final adauga rosiile in bulion si mai lasa putin la fiert. Scoate pastele fierte, scurge-le bine si pune-le intr-un vas termorezistent, asezandu-le in straturi: un rand de macaroane, un rand de amestec din tigaie. Puune smantana deasupra si da la cuptorul incins pentru 20 de minute.
Serveste-le fierbinti cu cascaval ras deasupra.

Alte retete:

Ardei umpluti

Pulpe de pui la cuptor

Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci