Macaroane cu sunca

Se fierb macaroanele o jumatate de ora in apa cu sare, dupa care se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se unge o forma cu unt, se taie sunca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g sunca slaba
  • 200 g macaroane
  • 200 g branza sarata sau cascaval
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 1 pahar de suc de rosii
  • sare
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se fierb macaroanele o jumatate de ora in apa cu sare, dupa care se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se unge o forma cu unt, se taie sunca felii subtiri si se amesteca cu macaroanele, apoi se pun impreuna in forma.

Se bat spuma trei oua, se pun peste macaroane, se sareaza si se indulceste dupa gust sucul de rosii, care se rastoarna peste amestec. Se introduce forma in cuptorul incins, pentru o jumatate de ora.

Deasupra amestecului se pun bucatele mici din restul de unt, pentru ca mancarea sa fie gustoasa si sa nu se usuce.

Mancarea se serveste calda, taiata felii potrivit de groase.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Ostropel de pui cu ciuperci

Sufleu de spanac

Mancare de mazare cu carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc