Macaroane dulci in trei variante

Pune laptele la fiert si cand clocoteste adauga macaroanele. Lasa sa fiarba 10-12 minute, scurge-le si apoi adauga branza faramitata si ouale. Amestec

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet macaroane
  • 400 gr branza telemea
  • 1 l lapte
  • 2 oua
  • Varianta 1:
  • 100 gr nuci
  • 300 gr zahar
  • Varianta 2:
  • 50 gr mac
  • 50 gr stafide
  • Variante 3:
  • 2 oua
  • 300 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 sfert baton de vanilie
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Pune laptele la fiert si cand clocoteste adauga macaroanele. Lasa sa fiarba 10-12 minute, scurge-le si apoi adauga branza faramitata si ouale. Amesteca energic, la cald.

Varianta 1

Pune din compozitia de baza in castroane si presara nuca si zahar.

Varianta 2

Opareste timp de 5 minute macul, apoi sfarama-l un pic in mojar. Adauga din compozitia de baza si amesteca impreuna cu stafidele.

Varianta 3

Amesteca galbenusurile cu zaharul, pune la bain-marie si adauga lapte putin cate putin, amestecand continuu, pana se ingroasa, ca o ciulama mai moale. Adauga batonul si coaja de lamaie. Pune din compozitia de baza in castroane, iar deasupra mult sos.
Alte retete:

Mancare de mazare

Papanasi fierti

Galuste cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc