Pasta Primavera (Jamie Oliver)

Reteta de Paste Primavera a la Jamie Oliver este o mancare cu paste cu multe legume cu o textura cremoasa cu toate ca este o mancare de post.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pasta Primavera (Jamie Oliver)

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 200g sparanghel verde
  • 150g mazare verde
  • 100g spanac verde
  • 450g paste fierte (tagliatelle
  • spaghete
  • linguini)
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • ierburi aromate: menta
  • patrunjel
  • tarhon
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 linguri faina
  • 500ml lapte de soia

Mod de preparare

O reteta de mancare de post delicioasa, paste cu sos cu multe legume cu o textura foarte cremoasa ce se prepara foarte rapid.

Prima data pregateste verdeturile: taie coditele sparanghelului dupa care taie-l in bucati de 1cm. Toaca ceapa verde si spanacul.

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, adauga ceapa verde, sparanghelul, boabele de mazare si spanacul si lasa-le pe foc 5 minute amestecand.

Intre timp tocata marunt verdeturile.

Dupa ce legumele s-au calit, adauga cele doua linguri de faina, amesteca pana s-au incorporat si adauga treptat laptele de soia. Amesteca bine si lasa tigaia la foc mic amestecand din cand in cand pentru 10 minute, pana mai scade laptele si incepe sa se formeze un sos cremos. Adauga si verdeturile tocate si zeama de lamaie.

Intre timp pune pastele la fiert respectand indicatiile de pe pachet, in apa cu sare, altfel nu vor avea niciun gust.

Dupa ce s-au fiert scurge-le de apa dar pastreaza o cana de apa fierbinte in timp ce le scurgi.

Ia tigaia cu sosul de pe foc, si cu un blender vertical paseaza o parte din legume, adauga apoi pastele si cana de apa in care au fiert, mai lasa pe foc cateva minute si gata!


Servestele pastele primavera cu sos din abudenta, calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Desert cu capsuni
Bucataras.RO

Desert cu capsuni

Aveam asa o pofta de tiramisu, de cremsnit si de capsuni si oarecum le-am combinat

Desert cu capsuni
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!