Paste cu conopida si ciolan

Puneti pastele la fiert in 3 l apa si 1 lingurita sare. Separat, puneti la fiert pentru 5-6 minute conopida desfacuta in buchetele. Curatati carnea d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr paste scurte
  • 1 kg conopida
  • 400 gr ciolan afumat
  • 75 ml ulei
  • 2 linguri pesmet
  • 500 ml suc de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneti pastele la fiert in 3 l apa si 1 lingurita sare. Separat, puneti la fiert pentru 5-6 minute conopida desfacuta in buchetele. Curatati carnea de pe ciolanul afumat si taiati-o in feliute subtiri, apoi prajiti-o 5 minute in ulei. Puneti intr-o tava mai adanca jumatate din cantitatea de paste fierte, peste acestea puneti conopida amestecata cu ciolanul afumat. Acoperiti cu pastele ramase, turnati deasupra sucul de rosii si presarati totul cu pesmet. Puneti tava la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.


Se serveste cu muraturi sau salata de varza.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare Conopida la cuptor cu bacon Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci