Se pune o oala de apa la fiert cu sare.Cand apa clocoteste se pun pastele si putin ulei ca sa nu se lipeasca(daca pastele sunt italienesti nu e necesa
Se pune o oala de apa la fiert cu sare.Cand apa clocoteste se pun pastele si putin ulei ca sa nu se lipeasca(daca pastele sunt italienesti nu e necesar uleiul).Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul oalei si se fierb cat timp scrie pe ambalajul pastelor.
Intre timp se face sosul:
Se toarna intr-o oala sau tigaie conserva de ton si se paseaza la foc mic pana cand devine ca o pasta.
Separat se pun 2 linguri de bulion, care se dilueaza cu putina apa in care se pune maggi, oregano, busuioc, sare si piper, lamaie. Se amesteca si apoi se toarna peste ton. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade si devine un sos.
Cand sunt gata pastele, se strecoara si se clatesc sub jet de apa rece.
Separat, intr-o oala se pune pe foc la topit untul si peste el se toarna pastele si apoi parmezan.
Se amesteca tot timpul pana se topeste parmezanul, apoi se inchide focul.
Se pun pastele pe o farfurie si peste se toarna sosul.
Se servesc calde.
Se poate orna cu putina verdeata.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaM-am insiprat de pe blogul Savori urbane
Desert cornulete cu nuca si scortisoaraOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii