Paste cu conserva de ton

Se pune o oala de apa la fiert cu sare.Cand apa clocoteste se pun pastele si putin ulei ca sa nu se lipeasca(daca pastele sunt italienesti nu e necesa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400gr paste
  • 1 conserva de ton in ulei
  • 2 linguri bulion(sau suc de rosii)
  • jumatate pachet unt
  • parmezan
  • oregano
  • busuioc
  • maggi de legume
  • lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare

Se pune o oala de apa la fiert cu sare.Cand apa clocoteste se pun pastele si putin ulei ca sa nu se lipeasca(daca pastele sunt italienesti nu e necesar uleiul).Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul oalei si se fierb cat timp scrie pe ambalajul pastelor.

Intre timp se face sosul:

Se toarna intr-o oala sau tigaie conserva de ton si se paseaza la foc mic pana cand devine ca o pasta.

Separat se pun 2 linguri de bulion, care se dilueaza cu putina apa in care se pune maggi, oregano, busuioc, sare si piper, lamaie. Se amesteca si apoi se toarna peste ton. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade si devine un sos.

Cand sunt gata pastele, se strecoara si se clatesc sub jet de apa rece.

Separat, intr-o oala se pune pe foc la topit untul si peste el se toarna pastele si apoi parmezan.

Se amesteca tot timpul pana se topeste parmezanul, apoi se inchide focul.

Se pun pastele pe o farfurie si peste se toarna sosul.
Se servesc calde.

Se poate orna cu putina verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc