Paste cu sos ragu

Pastele se fierb in apa cu sare, se clatesc si se scurg. Intr-o tigaie se pun: uleiul usturoiul si ceapa taiate marunt si se calesc la foc mic pana se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g paste spirale
  • 750 g carne de vita
  • 2 cepe potrivite
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • optional 1 ardei iute mic
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri bulion
  • piper
  • supa concentrata
  • cimbru
  • boia de ardei
  • 150 ml lapte cald
  • 1 lingurita de faina
  • 250 g cascaval
  • 1 lingurita de unt

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare, se clatesc si se scurg. Intr-o tigaie se pun: uleiul usturoiul si ceapa taiate marunt si se calesc la foc mic pana se inmoaie dupa care se adauga ardeiul rosu taiat marunt si morcovul dat prin razatoare. Dupa ce se inmoaie se adauga ardeiul iute curatat de seminte si nervuri si carnea data prin masina. Cand carnea s-a albit se adauga condimentele si apa lasindu-se sa fiarba bine toate ingredientele. La sfarsit se pune bulionul se da un clocot si se opresta. Intr-o forma de cuptor unsa cu unt se aseaza un strat de paste peste care se pune compozitia cu carne si un alt strat de paste. Pe deasupra se face un sos alb: unt topit si faina peste care dupa ce se aureste se toarna usor laptele cald ca sa nu faca cocoloase si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se ia de pe foc se pune peste paste si se presara restul de cascaval. Se da la cuptor pana scade sosul si se coace.
Se serveste cu salata verde, muraturi de sezon si un pahar de vin rosu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu nuci si mere caramelizate
1
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Budinca de malai cu branza de vaci
2
Budinci

Budinca de malai cu branza de vaci

Budinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...

Budinca de malai cu branza de vaci
Briose cu cacao
3
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Tort Diplomat a la Adriana
5
Torturi

Tort Diplomat a la Adriana

Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...

Tort Diplomat a la Adriana
Parteneri
Desert prajitura trei culori
Bucataras.RO

Desert prajitura trei culori

Este prajitura din caietul cu retete, era preferata sotiei mele si o facea foarte des. Am facut-o si eu dupa 15 ani. Este...

Desert prajitura trei culori
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran