Paste picante cu tocana

Preparatele din carne se macina toate impreuna. Slanina se taie in bucatele mici si se face unsoare. Cartilajul se lasa in unsoare, se adauga carnea m

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr sunca afumata fiarta
  • 100 gr carnati grosi picanti
  • 100 gr mortadella
  • 100 gr ficat
  • 50 gr slanina afumata
  • frunze de salvie proaspate sau maruntite
  • 1 crenguta proaspata sau 1 lingura macinata de rozmarin
  • 400 ml vin rosu sec
  • 300 gr mazare (poate fi si congelata)
  • piper proaspat macinat
  • 400 gr de paste scurte
  • sare
  • cascaval ras pentru ornat

Mod de preparare

Preparatele din carne se macina toate impreuna. Slanina se taie in bucatele mici si se face unsoare. Cartilajul se lasa in unsoare, se adauga carnea macinata, se condimenteaza cu rozmarin si salvie (nu se sareaza !) se toarna vinul rosu si se firbe cca 5 minute, intre timp se amesteca. Se adauga mazarea si se fierbe (cca 10 minute) pana mazarea devine moale. Se condimenteaza cu piper proapat macinat. Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, se scurg si se adauga peste ele tocana obtinuta.
Alte retete paste recomandate

Paste cu spanac

Lasagna cu spanac

Crutoane de paine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă
Bucataras.RO

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

Andra Mihail a pregătit o rețetă de chifteluțe marinate ca la mama acasă, într-un sos bogat și aromat. O masă...

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa