Paste picante cu tocana

Preparatele din carne se macina toate impreuna. Slanina se taie in bucatele mici si se face unsoare. Cartilajul se lasa in unsoare, se adauga carnea m

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr sunca afumata fiarta
  • 100 gr carnati grosi picanti
  • 100 gr mortadella
  • 100 gr ficat
  • 50 gr slanina afumata
  • frunze de salvie proaspate sau maruntite
  • 1 crenguta proaspata sau 1 lingura macinata de rozmarin
  • 400 ml vin rosu sec
  • 300 gr mazare (poate fi si congelata)
  • piper proaspat macinat
  • 400 gr de paste scurte
  • sare
  • cascaval ras pentru ornat

Mod de preparare

Preparatele din carne se macina toate impreuna. Slanina se taie in bucatele mici si se face unsoare. Cartilajul se lasa in unsoare, se adauga carnea macinata, se condimenteaza cu rozmarin si salvie (nu se sareaza !) se toarna vinul rosu si se firbe cca 5 minute, intre timp se amesteca. Se adauga mazarea si se fierbe (cca 10 minute) pana mazarea devine moale. Se condimenteaza cu piper proapat macinat. Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, se scurg si se adauga peste ele tocana obtinuta.
Alte retete paste recomandate

Paste cu spanac

Lasagna cu spanac

Crutoane de paine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide