Pastitsio este o reteta greceasca delicioasa care seamana foarte mult cu reteta de lasagna. Pentru aceasta reteta trebuie sa folositi 300 g paste.
Pastitsio este o mancare greceasca asemanatoare cu lasagna italiana. Este preparata din straturi alternante de paste tubulare, cu carne de vita si acoperite cu sos bechamel. O mancare satioasa, care necesita ceva timp de pregatire, dar care merita tot efortul.
Stratul de carne:
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se soteaza ceapa tocata marunt, pana ce se inmoaie. Se adauga carnea si se amesteca bine. Dupa ce carnea este rumenita, se adauga usturoiul zdrobit, vinul, foaia de dafin si sucul de rosii. Se potriveste gustul cu sare, piper, rozmarin. Se lasa sa fiarba totul la foc mic, pana cand scade tot lichidul din tigaie si carnea este gatita. La finalse scoate foaia de dafin.
Pastele:
Se fierb in apa cu sare timp de 10 minute, se scurg de apa si se amesteca cu ulei, branza rasa, albusul de ou bine batut, sare si piper dupa gust.
Sosul bechamel:
Se incinge untul intr-o tigaie, se adauga faina, apoi se toarna laptele fierbinte, putin cate putin si amestecand continuu. Se lasa pe foc pana se ingroasa. Se adauga sare, piper, nucsoara dupa gust. Se opreste focul si se adauga galbenusul batut bine si cascavalul ras.
Asamblarea:
Se aseaza intr-o tava, jumatate din cantitatea de paste, se intinde in strat uniform amestecul de carne si se acopera cu restul pastelor. Deasupra se toarna sosul bechamel. Se da tava la cuptor, pentru 30 minute.
Este recomandabil ca pastitsio sa se serveasca rece, daca se doreste o portie aratoasa, dar poate fi servita si calda, daca nu se tine atat de mult la aspect.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAceste minitarte pe care vreau sa vi le prezint sunt iubite deopotriva de toata lumea si asta deoarece se pot face cu o mare...
Minitarte cu fructeSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii