Penne cu piept de pui in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice

Portii
1
Timp pregatire
900 minute
Complexitate
redusa
Penne cu piept de pui in sos de rosii cu usturoi

Ingrediente

  • 50 g paste penne + 500 ml apa pentru fierberea lor + putina sare
  • 100 g piept de pui
  • sare
  • 1 lingura de untura lichida
  • 150 g rosii cuburi din conserva
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce
  • ierburi aromatice uscate:
  • oregano
  • busuioc
  • maghiran
  • 200 ml apa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 fire de patrunjel.

Mod de preparare

Se pun intr-o cratita 500 ml apa cu putina sare si cand da in clocote, se adauga pastele. Se amesteca, se fierb conform indicatiilor de pe pachet (8-9 minute, de obicei), apoi se iau de pe foc si se acopera cratita cu un capac. Pieptul de pui se taie cubulete, se spala, se da cu sare si se pune intr-o tigaie in untura incinsa, acoperind-o cu un capac. Dupa ce se prajeste carnea putin, se adauga 100 ml apa pentru a se patrunde mai bine. Rosiile din conserva se dau prin storcatorul de fructe pentru a ramane decat sucul. Dupa ce s-a patruns carnea, se adauga sucul de rosii, jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, ierburile aromatice uscate si inca 100 ml apa, acoperind din nou tigaia cu capacul si lasand-o la foc pana cand se leaga sosul. Se curata usturoiul de foi, se spala si se piseaza, adaugandu-l peste sos dupa ce acesta s-a racorit putin. Se adauga si jumatate din patrunjelul spalat si tocat, restu-l pastrandu-se pentru servire. Pastele se scurg si se clatesc cu apa calda, se asaza pe o farfurie, se pune sosul deasupra, apoi restul de patrunjel si se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura foaie peste foaie
4
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
5
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)