Pizza cu ciuperci si cascaval

Pizza cu ciuperci si cascaval este delicioasa si se pregateste foarte rapid. Pentru aceasta reteta ve trebuie ciuperci proaspete si sos de rosii de foarte buna calitate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pizza cu ciuperci si cascaval

Ingrediente

  • Aluat
  • 350 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 1 cub de 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare ( mai cu varf)
  • 600 gr. faina normala
  • Umplutura:
  • ciuperci
  • cascaval
  • cas afumat
  • sunca
  • masline
  • bulion sau zarzavat (eu am facut unele cu bulion si altele cu zarzavat)

Mod de preparare

Pizza cu ciuperci si cascaval este delicioasa si se pregateste foarte rapid. Mai intai faceti blatul. Intr-un castron se pune tot laptele, apa si drojdia maruntita. Laptele si apa sa fie caldute.
Laptele cu apa si drojdie se amesteca si se lasa 15-20 de min, nu o sa creasca, nu intrati in panica. Dupa alea 15-20 de min se adauga amestecul de drojdie peste faina, presaram sarea si incepem sa amestecam cu lingura de lemn.
Dupa aceea incepem framantarea (se poate face la robot). Mai adaugati cam 50-100 gr faina in plus in timpul framantarii, ideea e sa iasa un aluat moale si elastic, sa nu se lipeasca de maini.

Cat a stat aluatul la crescut am pregatit ingredientele taindu-le pe fiecare. Ciupercile dupa ce le-am taiat le-am prajit intr-o tava de teflon fara adaos de ulei. Am intins aluatul, l-am pus in tava, am uns cu bulion (si zarzavat calit altele), am pus ciupercile, sunca, casul, cascavalul, maslinele si am dat la cuptor la foc potrivit.


Pizza cu ciuperci si cascaval se serveste calda cu sos de rosii, dar sunt foarte bune si reci
Vreo 2-3 tavi de la Kitchenshop mi-ar fi mult mai folositoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Rulada fina cu ganache de cafea
1
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
2
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
3
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
4
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii