Pizza cu ochi pentru copii este un mod atractiv de a-i face pe cei mici si mofturosi sa manance cu placere.
Se toarna intr-un bol apa, laptele (sau iaurtul) si sarea. Se amesteca foarte bine, dupa care se adauga uleiul si se amesteca in continuare. Cand toate ingredientele sunt bine amestecate, se adauga faina, treptat, pana cand aluatul devine moale si nu se mai lipeste de maini. Apoi se presara putina faina pe masa de lucru si se intinde o foaie de aluat de aproximativ 1 cm grosime. Tava se tapeteaza cu faina si se pune foaia de pizza, apoi se intinde ketchup sau bulion peste blat si, daca doriti, piper.
Se adauga apoi salamul, branza topita, ciupercile, branza telemea, boabele de porumb, cascavalul, ouale. Cu ajutorul unui ou fiert, a unei rosii si cu putin salam am ornat pizza realizand o fata fericita. Apoi sebat bine doua oua, ca pentru omleta si se pun peste pizza.
Ouale se bat bine, ca pentru omleta. Se pune tava la cuptor (preincalzit) si se lasa la temperatura medie aproximativ 30 minute.
Pizza cu ochi se serveste atat calda cat si rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii