PIZZA cu ton – tonno e cipolla

George va arata azi o reteta de Pizza Tonno e Cipolla… pe romaneste – pizza cu ton si ceapa!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE ALUAT pentru 3 Pizza:
  • 1 kg Faina tip 000
  • 50 ml Ulei de masline
  • 25 g Sare
  • 7 g Drojdie USCATA
  • 600 ml Apa
  • 10 g Zahar
  • INGREDIENTE:
  • 500 g aluat de pizza
  • 200 g Mozzarrella
  • 250 grame ton in ulei
  • Ceapa verde
  • Ceapa rosie
  • Ulei de masline

Mod de preparare

Pasii de preparare pentru aluatul de pizza:

1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.

2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.

3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei.

Pasii de preparare pentru pizza Tonno e cipolla.

1. Intinde aluatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca.

2. Preincalzeste cuptorul la maxim.

3. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pentru ca blatul sa nu se lipeasca si sa fie crocant dedesubt. Pune aluatul in tava.

4. Pune deasupra mozzarella, tonul scurs bine de ulei si ceapa.

5. Baga tava la cuptor pentru 10-15 minute avand grija sa o intoarci dupa 4 minute, pentru a se coace uniform. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata cu creveti

Salata cu creveti

Salata cu creveti este perfecta ca aperitiv la o petrecere sau chiar ca si fel principal. Este foarte usor de preparat, poti...

Salata cu creveti
Carnati de porc cu cartofi taranesti

Carnati de porc cu cartofi taranesti

• taiati fleica de porc cuburi• introduceti atat bucatile de fleica, cat si cateii de usturoi curatati de coaja,

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara

Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara

• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba• puneti

Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Raffaello
1
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Gustul copilariei intr-un desert delicios ,ieftin si rapid

Salam de biscuiţi reţetă
Salata de boeuf
4
Aperitive

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Prajitura Mena
5
Prajituri

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena
Parteneri
Desert cornuri Bratislava
Bucataras.RO

Desert cornuri Bratislava

Aveam in plan de mult timp aceste cornuri si iata ca le-a venit randul. M-am inspirat de la Gaby_d (multumesc pentru reteta...

Desert cornuri Bratislava
Carnati de casa
Gustos.RO

Carnati de casa

Se toaca carnea.

Carnati de casa
Friptura de porc, la cuptor
ReteteCulinare.RO

Friptura de porc, la cuptor

Friptura de porc, la cuptor