Pizza de casa

Pizza de casa este delicioasa si sanatoasa. Trebuie doar sa pregatiti blatul de pizza. Reteta este aproape identica cu reteta pentru aluat de paine.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pizza de casa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300g faina
  • 60 ml ulei
  • 2oo ml lapte
  • 15 g drojdie
  • sare
  • Umplutura:
  • 150 g sunca presata
  • 75 g ciuperci (din conserva)
  • 150 g masline
  • 1 castravete verde
  • 200 g cascaval
  • 30 ml ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pizza de casa este delicioasa si sanatoasa. Trebuie doar sa pregatiti blatul de pizza. Reteta este aproape identica cu reteta pentru aluat de paine. Din faina, lapte, ulei, drojdie si putina sare se prepara o coca, se lasa sa creasca cel putin o ora, se framanta din nou, se intinde cu sucitorul si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se unge aluatul pe deasupra cu ulei, se pune sunca taiata bucati, ciupercile taiate felii, maslinele taiate, castravetii felii, se presara cimbru, sare si piper dupa gust. Se rade cascaval. Se lasa sa creasca 30 minute, apoi se da tava la cuptor si se coace la un foc potrivit.


Pizza de casa se serveste calda, cu ketchup pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci