Tot secretul acestei retete de pizza sta in blatul crocant si sosul de rosii facute in casa. Nu este greu de facut si te poti bucura acasa de cea mai delicioasa pizza.
Prima data preparam blatul de pizza, pentru ca trebuie lasat la dospit. Amestecam faina impreuna cu drojdia si sarea. Facem o scobitura in mijloc si turnam cele 3 linguri de ulei de masline, apoi apa calduta si framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul de pizza la dospit intr-un loc caldut pentru 40 de minute.
Intre timp preparam sosul de rosii cu busuioc si usturoi:
Cateii de usturoi zdrobiti ii calim in uleiul de masline, pana cand lasa aroma, dupa care ii scoatem din oala. Adaugam rosiile pasate sau mixate (curatate de coaja), adaugam frunzele de busuioc si condimentele si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand pentru 10 minute, pana cand capata consistenta unei smantani.
La final scoatem si frunzele de busuioc din sosul de rosii, si il lasam sa se raceasca.
Dupa ce a dispit aluatul il asezam pe o suprafata cu faina si il intindem intr-o foaie de 1 cm grosime.
Il asezam apoi intr-o tava pentru pizza unsa si tapetata cu faina, si il ungem pe toata suprafata cu sosul de rosii.
Asezam dupa preferinte ciupercile si feliile de salam, apoi din loc in loc bucati de gorgonzola.
Mozzarella o punem ultima, din abundenta, dupa care dam pizza la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.
Pizza de casa cu blat crocant se serveste dupa ce s-a racit putin, bineinteles daca aveti rabdare sa asteptati, mirosurile din bucatarie vor declansa papilele gustative :).
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii