Tot secretul acestei retete de pizza sta in blatul crocant si sosul de rosii facute in casa. Nu este greu de facut si te poti bucura acasa de cea mai delicioasa pizza.
Prima data preparam blatul de pizza, pentru ca trebuie lasat la dospit. Amestecam faina impreuna cu drojdia si sarea. Facem o scobitura in mijloc si turnam cele 3 linguri de ulei de masline, apoi apa calduta si framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul de pizza la dospit intr-un loc caldut pentru 40 de minute.
Intre timp preparam sosul de rosii cu busuioc si usturoi:
Cateii de usturoi zdrobiti ii calim in uleiul de masline, pana cand lasa aroma, dupa care ii scoatem din oala. Adaugam rosiile pasate sau mixate (curatate de coaja), adaugam frunzele de busuioc si condimentele si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand pentru 10 minute, pana cand capata consistenta unei smantani.
La final scoatem si frunzele de busuioc din sosul de rosii, si il lasam sa se raceasca.
Dupa ce a dispit aluatul il asezam pe o suprafata cu faina si il intindem intr-o foaie de 1 cm grosime.
Il asezam apoi intr-o tava pentru pizza unsa si tapetata cu faina, si il ungem pe toata suprafata cu sosul de rosii.
Asezam dupa preferinte ciupercile si feliile de salam, apoi din loc in loc bucati de gorgonzola.
Mozzarella o punem ultima, din abundenta, dupa care dam pizza la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.
Pizza de casa cu blat crocant se serveste dupa ce s-a racit putin, bineinteles daca aveti rabdare sa asteptati, mirosurile din bucatarie vor declansa papilele gustative :).
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii