Am tocat toate ingredientele si le-am lasat deoparte. Am folosit acelasi aluat ca la pizza extra cheese ( de la reteta de minipizze rapide a Laurei S
Am tocat toate ingredientele si le-am lasat deoparte.
Am folosit acelasi aluat ca la pizza extra cheese ( de la reteta de minipizze rapide a Laurei S. )
500 g faina, un cub de 42 g drojdie, 250 ml lapte caldut, o lingurita de zahat, o lingurita de sare, 5 linguri ulei.
Din aceste ingrediente mi-au iesit 2 pizza de dimensiunea tavii de aragaz.
Drojdia se topeste in laptele caldut, se amesteca cu faina, sarea si uleiul si se framanta bine. Aluatul este elastic si usor de lucrat, nelipicios pe care eu l-am impartit in 4 bucati.
Am pus cuptorul la incalzit la temperatura maxima si din o bucata de aluat am intins o foaie , cam de dimensiunea tavii, fara sa las aluatul la dospit. .
Am pus foaia in tava si am presarat deasupra ei bucati de mozzarela rupta.
Cu alta ocazie, pentru a o intinde mai usor si uniform, am strivit un cub de mozzarela ( 125 g) cu telul pentru piure, am amestecat cu 2-3 linguri de smantana mai lichida
si am intins pasta obtinuta peste foaia de aluat.
Ideala ar fi o crema de cascaval sau mozzarela, intinsa in strat subtire, eu nu am gasit si am adaptat.
Mai departe, am intins o alta foaie subtire, pe care am asezat-o peste prima, lipind cat mai bine marginile
Am pus deasupra o combinatie de sosuri ( cel barbecue da un gust foarte fain ) si am presarat putin busuioc ( eu am pus si putin cili ).
apoi am decorat fiecare pizza cu ce a vrut fiecare, din belsug ( totul era deja tocat )
Am copt-o cca 15 minute la temperatura maxima, am scos-o si am presarat peste ea nelipsitul oregano. Am taiat-o si am servit-o imediat. S-a mancat rapid, mult mai rapid decat a fost facuta.
Pofta buna!
Reteta Pizza Double Decadence a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro
Alte retete de pizza gasiti aici:
Pizza extra cheese,
Pizza cu ricotta si spanac ,
Pizza „Peperoni”
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii