Pizza Double Decadence

Am tocat toate ingredientele si le-am lasat deoparte. Am folosit acelasi aluat ca la pizza extra cheese ( de la reteta de minipizze rapide a Laurei S

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Pizza Double Decadence

Ingrediente

  • Pentru decor am folosit ( cantitatile si ingredientele variaza
  • fiecare poate pune ce vrea pe pizza lui) : 2 feluri de sunca
  • salam
  • cremwurst
  • masline
  • mozzarela
  • ardei gras
  • o cutie ciuperci
  • porumb din conserva

Mod de preparare

Am tocat toate ingredientele si le-am lasat deoparte.

Am folosit acelasi aluat ca la pizza extra cheese ( de la reteta de minipizze rapide a Laurei S. )

500 g faina, un cub de 42 g drojdie, 250 ml lapte caldut, o lingurita de zahat, o lingurita de sare, 5 linguri ulei.

Din aceste ingrediente mi-au iesit 2 pizza de dimensiunea tavii de aragaz.

Drojdia se topeste in laptele caldut, se amesteca cu faina, sarea si uleiul si se framanta bine. Aluatul este elastic si usor de lucrat, nelipicios pe care eu l-am impartit in 4 bucati.

Am pus cuptorul la incalzit la temperatura maxima si din o bucata de aluat am intins o foaie , cam de dimensiunea tavii, fara sa las aluatul la dospit. .

Am pus foaia in tava si am presarat deasupra ei bucati de mozzarela rupta.

Cu alta ocazie, pentru a o intinde mai usor si uniform, am strivit un cub de mozzarela ( 125 g) cu telul pentru piure, am amestecat cu 2-3 linguri de smantana mai lichida

si am intins pasta obtinuta peste foaia de aluat.

Ideala ar fi o crema de cascaval sau mozzarela, intinsa in strat subtire, eu nu am gasit si am adaptat.

Mai departe, am intins o alta foaie subtire, pe care am asezat-o peste prima, lipind cat mai bine marginile

Am pus deasupra o combinatie de sosuri ( cel barbecue da un gust foarte fain ) si am presarat putin busuioc ( eu am pus si putin cili ).

apoi am decorat fiecare pizza cu ce a vrut fiecare, din belsug ( totul era deja tocat )

Am copt-o cca 15 minute la temperatura maxima, am scos-o si am presarat peste ea nelipsitul oregano. Am taiat-o si am servit-o imediat. S-a mancat rapid, mult mai rapid decat a fost facuta.
Pofta buna!

Reteta Pizza Double Decadence a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro

Alte retete de pizza gasiti aici:

Pizza extra cheese,

Pizza cu ricotta si spanac ,

Pizza „Peperoni”

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide