1. Am dizolvat drojdia in laptele caldut, am turnat peste faina si celelalte ingrediente si am framantat cam 5 minute. 2. Pe blatul de lucru uns cu u
1. Am dizolvat drojdia in laptele caldut, am turnat peste faina si celelalte ingrediente si am framantat cam 5 minute.
2. Pe blatul de lucru uns cu ulei, am intins o foaie de marimea unei tavi de aragaz, careia am inceput sa-i subtiez laturile la cca 2-3 centimetri de margine.
3. Am pus foaia in tava de aragaz (eu am pus si hartie de copt, dar nu-i obligatoriu, merge foarte bine si in tava unsa) si am mai subtiat marginile acolo unde a fost cazul.
4. De jur imprejurul foii, in zona unde aluatul a fost subtiat, am pus cascaval ras si bucatele subtiri de mozzarela, apoi marginile aluatului le-am rulat in jurul branzei, lipind bine.
5. Dupa ce am terminat operatiunea, am procedat ca la o pizza obisnuita. Am pus un strat de sos, pe care de data asta l-am cumparat. de obicei sosul de pizza il fac din rosii decojite - proaspete sau din conserva - pasate, frecate cu 2 lingurite de ulei de masline, o jumatete de lingurita de zahar, sare, piper, un praf de cimbru si busuioc.
De data asta am pus deasupra doar ceva sunca de curcan, un cremwursti, ardei gras, iar peste am presarat cascaval ras si bucatele de mozzarela, pentru ca asa a fost cererea.
6. In timp ce pregateam pizza am incins cuptorul la temperatura maxima. Am copt-o 10-15 minute, am scos-o si am presarat imediat deasupra oregano, ca asa m-a invatat pe mine candva un bucatar care lucrase prin Italia, "daca nu-i pui oregano deasupra cand o scoti din cuptor, aia nu e pizza".
Pofta buna!
Reteta Pizza extra cheese a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro
Alte retete de pizza gasiti aici:
Pizza „Peperoni” ,
PIZZA MARGHERITA ,
Pizza cu sunca si masline .
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseTreaba sta in felul urmator, eu am anumite pofte, are si el poftele lui, doar ca poftele noastre nu se pupa de fel, chiar si...
Cotlet si piept de porc cu legume si sos de ardei copt - Reteta gustoasa si satioasaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii