Pizza taraneasca

aluatul:1/2 din faina se amesteca cu apa, drojdia,sare,zaharul si otetul-se lasa la dospit 30 min.dupa care se framanta cu faina( adaugand treptat),al

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat:cca.1kg faina
  • 1 lingura otet
  • 4-5 linguri ulei
  • apa calduta
  • 1 pachetel drojdie
  • 1 lingura rasa sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • compozitia:sos rosii(3 linguri ulei
  • pasta tomate
  • cimbru
  • oregano)
  • cascaval
  • mozzarela(sau cas cu telemea)
  • sunca fiarta
  • pastrama de pui
  • salam picant
  • peste(la alegere)
  • ciuperci
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • masline

Mod de preparare

aluatul:1/2 din faina se amesteca cu apa, drojdia,sare,zaharul si otetul-se lasa la dospit 30 min.dupa care se framanta cu faina( adaugand treptat),aluatul sa fie putin mai moale ca cel de paine,si la sfarsit se framanta si cu ului. se pune la frigider acoperit cu o punga. dupa 60min. se scoate si se imfarte in 3 parti egale,fiecare bucata se da bine prin faina si se intinde in tava(rotunda)unsa cu ulei.peste aluat se pune sosul,branzeturile,cipercile,salamurile si maslinele(se poate sparge si un ou deasupra.se coace la foc mare cca.30-40 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc