Placinta alsaciana

Din faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, dupa aceea se intinde. Smantana (daca e prea groasa se poa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta alsaciana

Ingrediente

  • Blat de pizza: 400g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 250ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub de drojdie (sau un plic drojdie uscata)
  • Umplutura: 300g smantana (creme double)
  • 5 cepe mijlocii
  • 200g costita
  • vegeta
  • piper

Mod de preparare

Din faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, dupa aceea se intinde. Smantana (daca e prea groasa se poate amesteca cu frisca - cam 200 si 100ml) se intinde peste blat. Ceapa se taie pestisori, costita se taie cubulete sau feliute subtiri. Ceapa si costita se pun peste smantana. Se presara vegeta si piper si se coace in cuptorul preincalzit la maxim la nivelul de sus 15-20 de minute. Se poate servi si a doua zi incalzita in cuptorul cu microunde - e la fel de buna ca proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Chec "Zebra"
Bucataras.RO

Chec "Zebra"

Am preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...

Chec "Zebra"
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise