Ravioli cu ciuperci

Ravioli cu ciuperci este o mancare de paste delicioasa si consistenta. Faina se cerne. Ouale se spala cu apa rece. Ciupercile proaspete se spala, se taie lame.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ravioli cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/150 g
  • faina - 350 g
  • oua - 2 bucati
  • ceapa - 50 g
  • cascaval - 50 g
  • ulei - 50 ml
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • sos de tomate - 600 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ravioli cu ciuperci este o mancare de paste delicioasa si consistenta. Faina se cerne. Ouale se spala cu apa rece. Ciupercile proaspete se spala, se taie lame (cele din conserva se spala sub jet de apa rece si se taie lame). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata si se rade. Se prepara sosul tomat. Din faina, 30 ml apa si oua se prepara o coca de consistenta tare. Ciupercile si ceapa se inabusa in ulei. Se adauga piper si sare. Din aluatul obtinut se intind foi care se taie in fasii dreptunghiulare lungi de cca 4 cm. Compozitia de ceapa si ciuperci se aseaza peste foile taiate, care se acopera cu alta foaie. Se preseaza marginile foilor de aluat pentru lipire si se taie cu rondeaua. Ravioli obtinuti se introduc la fiert in apa clocotita in care se adauga 1/2 cub MAGGI si sare. Dupa fierbere se aseaza in tava, se adauga sos de tomate, cascaval ras si se introduc la cuptor 5-7 minute. Ravioli cu ciuperci se mai poate servi si cu ciuperci calite cu patrunjel alaturi, sau cu sos alb de ciuperci.


Ravioli cu ciuperci se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita