Ravioli cu morcov, umpluti cu mousse de somon si marar

• spalati, curatati, taiati morcovii si puneti-i la fiert• odata fierti, lasati-i la scurs si implicit la racit, apoi

Portii
2
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Ravioli cu morcov, umpluti cu mousse de somon si marar

Ingrediente

  • faina - 400 g (plus extra 80100 g daca aluatul este lipicios)
  • morcovi - 2 buc (medii spre mari)
  • oua - 2 buc + 1 galbenus
  • sare - 1/2 lingurita
  • ulei de masline - 2 linguri
  • file de somon afumat - 100 g
  • crema de branza cu verdeturi - 300 g
  • marar - 1/2 legatura
  • piper alb - 1 varf de cutit
  • parmezan ras - 1 lingura
  • malai - 1 lingura si 1/2
  • Pentru Pesto:
  • usturoi - 2 catei
  • busuioc - 3 frunze
  • sare - 1 varf de cutit
  • rosii cherry sau rosii kumato (78 rosii)
  • ghimbir ras - 1 varf de cutit
  • seminte de chilli - 2 - 3 bucati
  • ulei de masline aromat - 1 lingura
  • zeama de lamaie - 1 lingurita

Mod de preparare

• spalati, curatati, taiati morcovii si puneti-i la fiert
• odata fierti, lasati-i la scurs si implicit la racit, apoi mixati-i la blender
• mixati la blender somonul afumat impreuna cu crema de branza, piperul alb si mararul taiat in prealabil marunt
• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini si implicit morcovul ras, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini – in eventualitatea in care aluatul este foarte lipicios, adaugati extra faina pana cand se desprinde frumos de pe degete
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• puneti faina pe masina de paste Atlas Cromo - Multipast 150 si intindeti aluatul corespunzator pana la treapta 7 (adaugand faina daca simtiti ca se poate lipi de rolele de aluminiu anodizat si mutand cate o treapta de grosime la fiecare intindere)
• taiati marginile aluatului (capetele/extremitatile) pentru ca toata latimea aluatului sa fie egala si ungeti ambele parti cu faina 
• asezati atasamentul de ravioli si presarati faina pe deasupra – impaturiti aluatul in jumatate si introduceti partea cu bucla in atasamentul de ravioli – miscati putin de maner pana se prinde capatul acesteia – desfaceti foaia si umpleti putin cate putin cu compozitia din mousse de somon
• tineti capatul din dreapta ridicat si miscati usor de manivela, in timp ce umpleti cu compozitie si o nivelati
• desfaceti ravioli formati si lasati-i la uscat timp de 2 ore, pe o hartie de copt cu putina faina de malai pe deasupra, pentru a absorbi din umezeala
• taiati usturoiul si rosiile marunt si introduceti-le in mojar cu ghimbirul ras, sarea, piperul, busuiocul, semintele de chili, uleiul de masline si zeama de lamaie
• zdrobiti-le bine in mojar
• fierbeti ravioli in apa fiarta (dar nu clocotita) la foc domol, timp 4 min, pentru a avea grija sa nu se zdrobeasca
• Puneti sos peste acestia si adaugati si parmezanul ras.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete