• spalati, curatati, taiati morcovii si puneti-i la fiert• odata fierti, lasati-i la scurs si implicit la racit, apoi
• spalati, curatati, taiati morcovii si puneti-i la fiert
• odata fierti, lasati-i la scurs si implicit la racit, apoi mixati-i la blender
• mixati la blender somonul afumat impreuna cu crema de branza, piperul alb si mararul taiat in prealabil marunt
• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini si implicit morcovul ras, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini – in eventualitatea in care aluatul este foarte lipicios, adaugati extra faina pana cand se desprinde frumos de pe degete
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• puneti faina pe masina de paste Atlas Cromo - Multipast 150 si intindeti aluatul corespunzator pana la treapta 7 (adaugand faina daca simtiti ca se poate lipi de rolele de aluminiu anodizat si mutand cate o treapta de grosime la fiecare intindere)
• taiati marginile aluatului (capetele/extremitatile) pentru ca toata latimea aluatului sa fie egala si ungeti ambele parti cu faina
• asezati atasamentul de ravioli si presarati faina pe deasupra – impaturiti aluatul in jumatate si introduceti partea cu bucla in atasamentul de ravioli – miscati putin de maner pana se prinde capatul acesteia – desfaceti foaia si umpleti putin cate putin cu compozitia din mousse de somon
• tineti capatul din dreapta ridicat si miscati usor de manivela, in timp ce umpleti cu compozitie si o nivelati
• desfaceti ravioli formati si lasati-i la uscat timp de 2 ore, pe o hartie de copt cu putina faina de malai pe deasupra, pentru a absorbi din umezeala
• taiati usturoiul si rosiile marunt si introduceti-le in mojar cu ghimbirul ras, sarea, piperul, busuiocul, semintele de chili, uleiul de masline si zeama de lamaie
• zdrobiti-le bine in mojar
• fierbeti ravioli in apa fiarta (dar nu clocotita) la foc domol, timp 4 min, pentru a avea grija sa nu se zdrobeasca
• Puneti sos peste acestia si adaugati si parmezanul ras.
Pofta buna!
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postCoronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....
Coronita aperitiv cu carne si legumeNoua ne place foarte mult sa mancam pizza si prefer sa o prepar eu acasa,caci iese mult mai buna, Acum,cui nu-i place pizza?...
Pizza de casa quatro stagioniIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii