Reteta ravioli cu ciuperci o vom prezenta in 4 pasi simpli 1. Aluatul Ouale se bat cu mixerul impreuna cu apa si uleiul.Se adauga treptat faina si
Reteta ravioli cu ciuperci o vom prezenta in 4 pasi simpli
1. Aluatul
Ouale se bat cu mixerul impreuna cu apa si uleiul.Se adauga treptat faina si sarea. Rezulta o compozitie tare.Trebuie lasata circa 15-45 min.
2. Compozitia
Se taia bucatele mici ceapa si usturoiul. Eu am folosit un tocator electric. Ciupercile la fel se taie marunt, de preferat sa fie date prin masina de tocat. Se pune la calit ceapa cu usutroiul cu un pic de ulei, se adauga ciupercile. Se lasa la fiert pana se evapora apa din ciuperci. Se adauga parmezanul, se adauga vinul, iar la final se dauaga frisca.
3. Sosul
Se pun ciupercile la prajit intr-o tigaie, se adauga smantana. Am pus cam 30 de gr din fiecare cas(branza sau cascaval) pana se topeste toata, usturoiul,iar in final se adauga frisca.
4. Preparare
Se imparte aluatul in 2 parti egale, care se intind bine ca si la taieteii de casa. Pe prima foaie cu o lingurita se aseaza compozitia la dimensiuni egale una fata de cealalta. Se aseaza a doua foaie peste. Cu un cutit simplu sau cu forme ( biscuiti spritati) se taie in forma de patrat fara a se atinge compozitia. Se ia fiecare in parte si cu degetutele se lipesc cele doua foi fara a se apasa compozitia. Se pun ravioli in apa clocotita la fiert timp de 8-10 min
Se aseaza in farfuri, sosul peste si un pic de patrunjel proaspat. Reteta Ravioli umplute cu ciuperci a fost propusa de lisa_magic pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigiano,
Tortelloni cu ciuperci
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un desert inedit pentru mine, dar foarte bun!
Paste cu iaurt, citrice și mierePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii