Spaghete bologneze

Ceapa se prajeste in ulei, cand se ingalbeneste, se rade morcovul si telina. Se continua prajirea la foc iute, se adauga carnea. Se prajeste pana se d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g spaghete
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa mica rasa
  • 1 morcov
  • 1 bucatica de telina
  • 1 frunza de telina
  • 100 g de carne (vita sau porc)
  • 5 linguri pline pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Ceapa se prajeste in ulei, cand se ingalbeneste, se rade morcovul si telina.

Se continua prajirea la foc iute, se adauga carnea. Se prajeste pana se deschide la culoare toata carnea.

Se stinge cu pasta de rosii si apa, se condimenteaza, se calesc toate la foc mic timp de cel putin doua ore.

Pe parcurs, se controleaza sosul sa nu fie prea dens si sa nu se arda. Se adauga cate putina apa dupa cum se cere. In timpul prepararii, ingredientele condimentate se fierb bine si se transforma intr-un sos dens.

Pastele se fierb in apa sarata, se trecoara, se scurg. Se servesc in farfurii, iar deasupra se pune sos presarat cu parmezan ras.
Alte retete recomandate

Salata de icre

Supa crema de sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci