Spaghete bologneze

Ceapa se prajeste in ulei, cand se ingalbeneste, se rade morcovul si telina. Se continua prajirea la foc iute, se adauga carnea. Se prajeste pana se d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g spaghete
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa mica rasa
  • 1 morcov
  • 1 bucatica de telina
  • 1 frunza de telina
  • 100 g de carne (vita sau porc)
  • 5 linguri pline pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Ceapa se prajeste in ulei, cand se ingalbeneste, se rade morcovul si telina.

Se continua prajirea la foc iute, se adauga carnea. Se prajeste pana se deschide la culoare toata carnea.

Se stinge cu pasta de rosii si apa, se condimenteaza, se calesc toate la foc mic timp de cel putin doua ore.

Pe parcurs, se controleaza sosul sa nu fie prea dens si sa nu se arda. Se adauga cate putina apa dupa cum se cere. In timpul prepararii, ingredientele condimentate se fierb bine si se transforma intr-un sos dens.

Pastele se fierb in apa sarata, se trecoara, se scurg. Se servesc in farfurii, iar deasupra se pune sos presarat cu parmezan ras.
Alte retete recomandate

Salata de icre

Supa crema de sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori