Spaghete cu ansoa, ardei iute si pangritata

Mai intai faceti pangritata. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa, cu fundul gros. Adaugati usturoiul si cimbrul tocat la calit iar apoi pe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 g spaghete uscate
  • 6 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi
  • 16 fileuri de ansoa
  • 2 lamai
  • 2 ardei iuti rosii
  • Pentru pangritata:
  • 8 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 catel mare de usturoi
  • frunze de cimbru
  • 200 gr pesmet proaspat
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Mai intai faceti pangritata. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa, cu fundul gros. Adaugati usturoiul si cimbrul tocat la calit iar apoi pesmetul la rumenit. Amestecati timp de cateva minute, pana cand pesmetul devine foarte crocant si cu o culoare aurie. Asezonati cu putina sare si piper negru proaspat macinat si puneti-l sa se scurga pe un servet de bucatarie.

Fierbeti spaghetele in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". In timp ce se fierb, puneti uleiul si usturoiul intr-o tigaie, pe care o incingeti la foc mic. Pe masura ce usturoiul incepe sa se inmoaie, puneti si fileurile de ansoa deasupra. Dupa un minut, veti observa ca incep sa se topeasca. Stoarceti sucul de lamaie si presarati ardeii iuti, tocati marunt. Adaugati spaghetele bine scurse si amestecati-le, ca sa se impregneze bine cu sos. Adaugati putin suc de lamaie, sare si piper.


Serviti imediat, presarand pangritata cu generozitate.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Ardei umpluti

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide