Se pun la fiert pastele cu putina sare, 3-4 foi de dafin, 1 lingura de ulei. Se fierb cat este indicat pe cutie. Dupa ce au fost luate de pe foc se to
Se pun la fiert pastele cu putina sare, 3-4 foi de dafin, 1 lingura de ulei. Se fierb cat este indicat pe cutie. Dupa ce au fost luate de pe foc se toarna intr-o strecuratore si se lasa cateva secunde sub jet de apa rece. Pentru a evita lipirea lor se toarna peste ele 2-3 linguri ulei si se amesteca. Crevetii se prepara astfel. O bucata de staniol se pliaza in 2, in interior se pun crevetii spalati in jet de apa. Peste acestia se adauga: 3-4 linguri ulei de masline, maghiran, busuioc, foi de dafin, piper boabe, vin alb (3-4 linguri). Se indoaie marginile foitei de staniol astfel incat continutul sa nu se scurga. Separat se pune la fiert o oala cu apa. Cand aceasta clocoteste se aseaza deasupra o strecuratoare (din metal) in care se pun crevetii si apoi se acopera cu un capac. Se lasa maxim 10 min. Prepararea sosului: intr-o tigaie sau cratita (de teflon) se pune la incins margarina cu ulei de masline. Se adauga cepele date prin razatoare sau tocate foarte fin. Cand au capatat o culoare aurie se sting cu vin. Se adauga apoi maslinele si se lasa la fiert. Separat se pune bulionul intr-un castronel cu delikat, usturoi granulat, mixtura de plante aromatice si se amesteca bine cu apa pentru omogenizare. Acest amestec se toarna peste viitorul sos. Crevetii se scot din staniol si se pun in tigaia in care se pregateste sosul. Se mai lasa 5-6 minute. Compozitia se toarna in functie de nr. portii, peste spaghete. Se orneaza cu frunze de busuioc sau de patrunjel cret.
Se servesc calde, cu un pahar de vin roze/alb alaturi - de preferinta sec.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii