Spaghetti carbonara este una dintre cele mai simple si indragite retete de paste. Reteta originala de carbonara nu are smantana sau ceapa. Pentru inceput e pune intr-o cratita pe foc apa in care se adauga sa
Spaghetti carbonara este una dintre cele mai simple si indragite retete de paste. Pentru inceput se pune intr-o cratita pe foc apa in care se adauga sare, asa incat apa sa fie sarata, si dupa ce da in fiert se adauga spaghetele.
Inainte cu putin timp ca pastele sa fie gata, se caleste bacon-ul intr-o tigaie incinsa, pentru 2 minute.
Pastele trebuie sa fie al dente, se scurg de apa si se alatura in tigaia in care s-a rumenit bacon-ul. Pastele vor continua sa se gateasca in tigaie, nu trebuie sa fie fierte complet. Adauga putin ulei de masline.
Intr-un bol mare (in care vei servi pastele) amesteca bine cele doua oua impreuna cu galbenusul si parmezanul razuit (pastreaza putin pentru servit), adauga sare si piper negru dupa gust. Dupa ce pastele au stat 5 minute in tigaie impreuna cu bacon-ul, rastoarna continutul tigaii in bolul cu oua si parmezan.
Atentie: Ouale nu se adauga niciodata in tigaia de pe foc, vei obtine omleta cu spaghete! Spaghetele fierbinti sunt cele care se rastoarna in bolul cu oua, este suficient.
Amesteca bine, mai adauga piper proaspat macinat daca este cazul, pune in portii individuale si mai presara putin parmezan razuit deasupra.
Spaghetti carbonara se servesc imediat.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii