Tagliatelle cu sfecla rosie, pesto si midii

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa, cu fundul gros si adaugati imediat midiile si usturoiul. Acoperiti cu un capac si agitati aprox

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 450 gr midii vii
  • 1 catel de usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 cub mic de unt
  • 2 legaturi patrunjel
  • 450 gr tagliatelle cu sfecla rosie
  • sare
  • piper negru
  • pesto

Mod de preparare

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa, cu fundul gros si adaugati imediat midiile si usturoiul. Acoperiti cu un capac si agitati aproximativ 20 de secunde. Apoi adaugati vinul alb. Puneti din nou capacul si lasati la foc mare 1-2 minute. Aburul va deschide midiile. Adaugati cubuletul de unt si patrunjelul si luati vasul de pe foc. Intre timp, fierbti al dente pastele tagliatelle cu sfecla rosie in apa cu sare. Amestecati-le usor cu midiile pana cand sosul cuprinde pastele, apoi asezonati dupa gust si serviti cu o lingura mare de pesto pe deasupra.
Alte retete:

Placinta cu dovleac Pulpe de pui la cuptor Supa de galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci