Aceasta reteta de taietei este simple, nu dureaza mult si necesita ingredientelw urmatoare: oua, apa, faina si sarea. Taieteii rezultati pot fi folositi la numeroase retete.
Se cerne faina pe planseta de aluat, se face o gaura la mijloc in care se pun ouale si se amesteca cu putina faina, apoi se adauga apa si sarea si se framanta un aluat cat se poate de tare. Se imparte in trei, apoi fiecare treime se mai framinta putin, se aduna ca o minge, se acopera si se lasa 5—10 min sa se odihneasca.
Din fiecare bucata de aluat se intinde cate o foaie cat se poate de subtire, se aseaza pe un servet presarat cu faina si se lasa sa sa se usuce.
Cand foile sunt pe jumatate uscate, se taie in lungime in fasii late de 2—3 cm, se aseaza 4—5 fasii una peste alta si se taie cu un cutit foarte bine ascutit cat se poate de subtiri. Se imprastie taieteii pe o masa acoperita cu fata de masa sl se lasa sa se mai usuce 15—20 min dupa care pot fi intrebuintati.
Acesti taietei pot fi folositi in numeroase retete.
Alte retete recomandate:
Taietei cu varza
Taietei cu legume
Budinca de taietei cu mac
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii