Taitei

Se cerne faina si se pune in mijlocul unei plansete, se spala ouale si se sparg peste faina, se aduna cu mana faina spre mijloc si se amesteca, dupa c

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 3 oua
  • sare
  • 1/2 pahar de apa

Mod de preparare

Se cerne faina si se pune in mijlocul unei plansete, se spala ouale si se sparg peste faina, se aduna cu mana faina spre mijloc si se amesteca, dupa care se pune apa si sarea.

Se framanta un aluat vascos, care se desprinde usor de pe mana atunci cand este gata.

Se presara planseta cu faina, se desparte aluatul in mai multe parti si din fiecare parte se intinde o foaie subtire.

Foaia de aluat se presara cu faina, apoi se taie cu un cutit ascutit si trecut prin flacara, bucati subtiri de 1/4 cm, lungi de 3-4 cm.

Taiteii se lasa sa se usuce pe planseta, apoi se pot pastra in pungi de hartie sau de panza.

Se folosesc la borsuri si ciorbe, dar si in alte combinatii.
Alte retete

recomandate:

Salata de piept de pui cu paste

Ciorba de pui cu smantana

Ciorba falsa de burta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Crema catalana
1
Creme

Crema catalana

Trebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă –...

Crema catalana
Islere
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Islere

Aceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.

Islere
Tzaziki
3
Sosuri reci

Tzaziki

Vedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste...

Tzaziki
Sos espagnole
4
Sosuri albe

Sos espagnole

Se prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...

Sos espagnole
Jeleu de fructe
5
Budinci

Jeleu de fructe

Pentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi, impreuna cu apa si zahar; dupa 3-4min, se da la...

Jeleu de fructe
Parteneri
Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor
Bucataras.RO

Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor

Pastele nu sunt numai bune și pe placul multora, ci și ușor și rapid de preparat, pentru a face mâncăruri...

Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni