Taitei lati cu mac si morcovi

Morcovii se aburesc in apa putin sarata timp de 5 minute, apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara. Taiteii se fierb in apa putin sarata. Intr-o ti

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g morcovi tineri razuiti mai mari pe o razuitoare de zarzavaturi
  • 500 g taitei lati
  • 3 linguri de mac
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Morcovii se aburesc in apa putin sarata timp de 5 minute, apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara. Taiteii se fierb in apa putin sarata. Intr-o tigaie mare se fierbe untul, se adauga macul si se amesteca timp de aproximativ un minut. Se adauga morcovii, patrunjelul si se mai abureste un pic. Se sareaza si pipereaza.

Taiteii se strecoara si se lasa doar un pic sa curga apa de pe ei. Se amesteca cu morcovii si se servesc.
Alte retete mancare recomandate

Ciuperci umplute

Dovlecei umpluti

Lasagna cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc