Taitei taranesti

Taiteii taranesti sunt paste traditionale foarte delicioase. Faina se cerne intr-un vas. Ouale se sparg si se adauga la mijloc, laolalta cu sarea dizolvata in cca 100 ml apa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 kg:
  • faina - 750 g
  • oua - 8 bucati
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Taiteii taranesti sunt paste traditionale foarte delicioase. Faina se cerne intr-un vas. Ouale se sparg si se adauga la mijloc, laolalta cu sarea dizolvata in cca 100 ml apa. Se amesteca pentru omogenizare si se obtine un aluat de consistenta moale. Acesta se imparte in 4-6 bucati si se taie fasii, in functie de preparatul la care este folosit. Taiteii obtinuti se scutura de faina si se pastreaza la loc uscat.

Taiteii taranesti se fierb in supe, ciorbe, etc.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori