Tortelini

Din faina, apa, oua se framanta un aluat elastic. Apoi se ia cate o bucata de marimea unui mar si cu sucitorul se intinde o patura subtire ca de taiet

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • o canita de apa
  • faina cat cuprinde. Pentru umplutura :200 gr sunca afumata. Pentru finisare 100 gr cascaval
  • smantana sau iaurt

Mod de preparare

Din faina, apa, oua se framanta un aluat elastic. Apoi se ia cate o bucata de marimea unui mar si cu sucitorul se intinde o patura subtire ca de taietei din care se taie cu un pahar rozete cu diamertul de aprox.6 cm. Pe fiecare se pune cate o fasie subtire de sunca ,se ruleaza,apoi se face inel pe deget si capetele se lipesc. Se continua pina este gata tot aluatul. Intr-o oala se pune apa la fiert. Cand da in clocot se arunca tortelini inauntru si se fierb cam 10 minute. Se scot cu o spumiera pe farfurie,se rade cascaval deasupra,se pune smatana sau iaurt. Se servesc fierbinti cu un pahar de vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci