Tortelloni cu ciuperci

Am pus ciupercile uscate intr-un ibric cu apa calda sa-si revina la forma initiala, cu jumatate de ora inainte. Le-am strecurat de zeama, am pastrat z

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Tortelloni cu ciuperci

Ingrediente

  • 2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare)
  • ciuperci uscate 40 gr
  • ulei extravirgin de masline
  • doi catei de usturoi
  • smantana 200 gr
  • sare
  • peperoncino
  • 1/2 cub de delicat de ciuperci

Mod de preparare

Am pus ciupercile uscate intr-un ibric cu apa calda sa-si revina la forma initiala, cu jumatate de ora inainte.

Le-am strecurat de zeama, am pastrat zeama, iar ciupercile le-am taiat la robot.

Intr-o olicica am pus ulei extravirgin de masline si usturoiul taiat felii, l-am lasat foarte putin pe foc, cat sa se aromatizeze uleiul, apoi am pus ciupercile taiate.

Am amestecat, am lasat sa se imprieteneasca putin.

Apoi am inceput sa torn cate un polonic din zeama filtrata in care s-au odihnit ciupercile si am lasat la foc mic. Am adaugat 1/2 cub de delicat de ciuperci, putina sare. Si tot asa pana ce se termina zeama.

Cand am pus ultimul polonic de zeama am adaugat si peperoncino.

La final, sucul trebuie sa scada.

Am fiert apoi tortelloni foarte rapid, intr-un minut sunt gata.

I-am scurs de apa, i-am pus din nou in oala, am adaugat ciupercile, am amestecat, apoi am pus smantana si am mai lasat putin de tot pe foc mic, sa se imprieteneasca, atat cat sa amestec.

Sunt buuuuuuuuni de tot!
Pofta buna!

Reteta Tortelloni cu ciuperci a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro

Alta reteta cu ciuperci gasiti aici: Risotto cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide