Vafe de Pizza

Sunt usor de facut si extrem de versatile: se pot face fie din aluat de pizza, fie din foietaj si cu ce-avem prin frigider – sunca, salam, bucati ramase din carne de pui, chilli con carne sau orice va trece prin minte. Sunt perfecte pentru musafiri pe neasteptate sau o mic-dejun relaxant!

Portii
2
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Vafe de Pizza

Ingrediente

  • ½ plic drojdie
  • 1 lg ulei
  • Sare, zahar
  • Un praf de chimen
  • 1 cutie mica pasta de rosii
  • Oregano
  • 1 lingurita miere
  • sare, piper
  • Fulgi de chilli
  • 250 g Faina
  • 1 cana apa
  • Umplutura:
  • Salam,
  • sunca,
  • cascaval,
  • patrunjel

Mod de preparare

Framantam un aluat potrivit din faina, drojdie, ulei, sare, zahar, chimen si o cana mica de apa calduta. Il lasam la dospit 2 ore intr-un loc caldut si acoperit cu un servet umed.


Apoi intindem cateva foi de marimea aparatului de vafe, cate 2 pentru fiecare pizza.


Putem sari peste aceasta etapa daca folosim aluat de foietaj congelat. Incalzim aparatul de facut vafe, il ungem bine cu o pensula cu ulei pe ambele fete.


Asezam o foaie in aparat, o ungem cu ulei, presaram cascavalul si umplutura, apoi o acoperim cu o alta foaie de aceeasi dimensiune.


Inchidem aparatul si coacem pana pizza devine aurie. Savuram cu drag si grija (ca-s fierbinti!).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci