Sunt usor de facut si extrem de versatile: se pot face fie din aluat de pizza, fie din foietaj si cu ce-avem prin frigider – sunca, salam, bucati ramase din carne de pui, chilli con carne sau orice va trece prin minte. Sunt perfecte pentru musafiri pe neasteptate sau o mic-dejun relaxant!
Framantam un aluat potrivit din faina, drojdie, ulei, sare, zahar, chimen si o cana mica de apa calduta. Il lasam la dospit 2 ore intr-un loc caldut si acoperit cu un servet umed.
Apoi intindem cateva foi de marimea aparatului de vafe, cate 2 pentru fiecare pizza.
Putem sari peste aceasta etapa daca folosim aluat de foietaj congelat. Incalzim aparatul de facut vafe, il ungem bine cu o pensula cu ulei pe ambele fete.
Asezam o foaie in aparat, o ungem cu ulei, presaram cascavalul si umplutura, apoi o acoperim cu o alta foaie de aceeasi dimensiune.
Inchidem aparatul si coacem pana pizza devine aurie. Savuram cu drag si grija (ca-s fierbinti!).
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCoronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....
Coronita aperitiv cu carne si legumeSe prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAm facut azi aceste minunatii de ciocolata dupa reteta lui Rux. Vi le recomand deoarece au iesit perfet!! Multumesc rux :)
Moelleux de chocolatIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii