Cartofi dulci copti, umpluti cu naut si patrunjel

Un praz delicios sau o cina rapida, plina de savoare!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cartofi dulci copti, umpluti cu naut si patrunjel

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci
  • 1 conserva naut
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingura pasta de ardei dulce
  • 1 legatura patrunjel
  • 8 rosii cherry
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spala bine cartofii dulci, apoi taie-i pe jumatate, pe lungime. Stropeste-i cu o lingura de ulei si asaza-i intr-o tava, pe hartie de copt. Coace-i la 180 de grade, cam 30 de minute, pana se inmoaie. Opreste cuptorul si scoate tava.

Cat timp ai cartofii in cuptor, prepara nautul. Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si inabuseste-le in restul de ulei. Cand incepe sa se inmoaie, adauga putina zeama din conserva de naut, apoi boabele, pasta de ardei, paprika, sare si piper. Lasa totul sa fiarba 5-10 minute.

Separat, intr-un castron, amesteca rosiile cherry taiate in patru cu patrunjelul tocat marunt, sare si zeama de lamaie.

Cartofii dulci vor face o crusta dupa copt si cel mai bine ar fi sa iei miezul cu o lingura, cu grija sa nu rupi coaja si sa il intorci invers, cu partea moale deasupra.

Asaza apoi cate 2-3 linguri de naut deasupra si 2 linguri din salata cu patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori