Cartofi dulci copti, umpluti cu naut si patrunjel

Un praz delicios sau o cina rapida, plina de savoare!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cartofi dulci copti, umpluti cu naut si patrunjel

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci
  • 1 conserva naut
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingura pasta de ardei dulce
  • 1 legatura patrunjel
  • 8 rosii cherry
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spala bine cartofii dulci, apoi taie-i pe jumatate, pe lungime. Stropeste-i cu o lingura de ulei si asaza-i intr-o tava, pe hartie de copt. Coace-i la 180 de grade, cam 30 de minute, pana se inmoaie. Opreste cuptorul si scoate tava.

Cat timp ai cartofii in cuptor, prepara nautul. Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si inabuseste-le in restul de ulei. Cand incepe sa se inmoaie, adauga putina zeama din conserva de naut, apoi boabele, pasta de ardei, paprika, sare si piper. Lasa totul sa fiarba 5-10 minute.

Separat, intr-un castron, amesteca rosiile cherry taiate in patru cu patrunjelul tocat marunt, sare si zeama de lamaie.

Cartofii dulci vor face o crusta dupa copt si cel mai bine ar fi sa iei miezul cu o lingura, cu grija sa nu rupi coaja si sa il intorci invers, cu partea moale deasupra.

Asaza apoi cate 2-3 linguri de naut deasupra si 2 linguri din salata cu patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci